Kozmolojik Deliller

 

KOZMOLOJİK DELİLLER (BİG BANG) İle KURAN’IN İLİŞKİSİ

 

KURAN,İLİM VE YARATILIŞ

1)       Kuran’ın zaman ve mekan üstü gerçekleri olmadan bilim kimileri için boş görünebilir.

Bütün bilimsel gerçekler, Kuran’ın yol göstericiliği olmadan izah edilmesi çok daha zordur.

‘’AND OLSUN Kİ BİZ KURAN’I DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALSINLAR DİYE KOLAYLAŞTIRDIK,ÖĞÜT ALAN YOK MUDUR?’’

Ayetlerin anlam derinliği; delillerin, dengelerin ve izahları çepeçevre sarmıştır ve hepsini birden içine almıştır.

‘’OL DEDİ,OLDU!’’ ‘’KÜN FEYEKÜN’’

‘’DE Kİ,RABBİM BENİM İLMİMİ-HAYRETİMİ ARTTIR’’

‘’GÖKLERİ VE YERYÜZÜNÜ YOKTAN VAR EDEN ODUR’’

‘’BİR ŞEYİN OLMASINI İSTEYİNCE ONA OL DER,O DA HEMEN OLUVERİR’’

 

ADIM ADIM YARATILIŞ

2)      Günümüzde Big Bang teorisine karşı çıkan hiçbir bilim insanı yoktur. İsviçre’de bulunun CERN parçacık fiziği laboratuvarında parçacık fiziği kullanılarak ve ışık hızındaki protonlar çarpıştırılarak, Büyük Patlama’nın bir simülasyonu oluşturulmuş  ve  yaratılışın ilk saniyelerinde neler olduğu anlaşılmıştır. Bu deney simülasyon ile parçacık fizikçiler günümüzden milyarlar öncesinde gerçekleşen bu olayın iç yüzünü ‘’safha safha’ ’adım adım’’ analiz etmişlerdir.

Araf Suresi’nın 54. Ayeti, yaratılmanın 6 gün sürdüğünü açıklamaktadır. Buradaki 6 gün 6.24 saat olarak düşünülür. Ancak o dönemde henüz dünya ve dolayısıyla dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünü tanzim eden günler olmadığı için gün kavramı gündeme gelmez. Bu yüzden bu ayet yaratılışın  ‘’adım adım’’ , ‘’merhale merhale’’ oluştuğunun anlamlı bir işaretidir.

‘’ BEN GİZLİ BİR HAZİNEYDİM ,BİLİNMEK İSTEDİM,İNSANI YARATTIM’’

BİTİŞİK KUVVETLER

3)      Doğada/fizikte 4 adet kuvvet vardır. Bunlar Yerçekimi kuvveti, Zayıf Çekirdek Kuvvet, Elektromanyetik Kuvvet ve Güçlü Çekirdek Kuvvetidir. Bu kuvvetlerin hepsinin temelinde maddeleri bir arada tutmak ve dağılmalarını engellemek yatar. Bu sayede evrende bir simetri, nizam ve hiyerarşi oluşur. Bütün canlılar bu kuvvetlerin dengesi altındadır.

Evrenin yaratılışı esnasında, o kısa zaman aralığında, bütün bu kuvvetler bitişikti. Sonradan zaman ilerledikçe birbirlerinden ayrılıp koptular ve şimdiki değerlerine kavuştular.

‘’ İNKAR EDENLER ,GÖKLER VE YERLER BİTİŞİK İKEN,ONLARI BİRBİRİNDEN AYIRDIĞIMIZ VE HER CANLI ŞEYİ SUDAN YARATTIĞIMIZI GÖRÜP DÜŞÜNMEZLER Mİ? YİNE DE İNANMAZLAR MI?’’

 

ANTİMADDE

Maddenin yaratışı esnasında ‘’antimadde’’ çok önemli bir rol oynuyor. Peki nedir bu antimaddde?

Albert Einstein,1915 yılında ‘’ İzafiyet/ Görecilik Kuramı’’  teorsini attı.  Görecilik kuramına göre bildiğim madde ve enerji arasında hiçbir fark yoktu. Başka bir ifade ile madde enerjinin yoğunlaşmış halidir. Daha sonra başka bilim insanları tarafından bu kuramdan yararlanılarak negatif proton adı verilen yeni bir atom parçacığı bulundu. Yani etrafımızda karşıt elektronlar varsa demekki antimaddeler ,anti atomlar ve hatta anti evrenler de mevcut olmalıdır.

‘’HER ŞEYDEN ÇİFT YARATTIK DÜŞÜNÜP ÖĞÜT ALASINIZ DİYE’’

 

  YARATILIŞIN BİLİMSEL KANITLARI

Yaratılış olayı tanım olarak sonsuz küçük hacimdeki ama sonsuz büyük yoğunluktaki madde ve enerji yumağının birden bire kendi hacmine sığmayarak uzaya büyük bir hızla taşması sonucunda mekan ve zaman boyutlarını yaratmasıdır. Yani başlangıçta sadece kütlesi olan ama hacmi olmayan bir enerji yumağı saniyenin milyarda milyarda milyarda….  biri anında patladı.

 

Big Bang’den önce hiçbir şey yoktu. Madde, enerji, uzay yoktu .bu yokluğu insan zihninin kavraması çok zordur. Çünkü yokluk, varlığa göre tanımlanamayan bir kavramdır, onun tarif edecek herhangi bir kelime yoktur. Yokluğu matematikteki sıfır kavramı ile de tanımlamak imkansızdır. Sıfır, var olmayan bir niteliğin adıdır. Yoklukta nitelik ya da nicelik olmadığından sıfır kavramı da kullanılamaz.

Düz bir arazi parçasına bir tepe inşa etmek istediğinizi hayal edin. Tepe burada evreni temsil edecektir. Tepeyi oluşturmak için zemine bir çukur kazıyorsunuz ve çıkan toprağı da tepe yaparken kullanıyorsunuz. Şüphesiz ki burada yaptığınız şey sadece bir çukur kazmak değildir. Söz konusu tepe için bir çukur, yani tepenin negatif bir versiyonunu oluşturuyorsunuz. Çukurun içindeki şey artık tepenin kendisini oluşturmuştur. Dolayısıyla da her şey birbirini dengeler. Evrenin başlangıcında olanlar altında da bu ilke vardır.

Büyük Patlama devasa miktarda pozitif enerji ürettiği sırada, aynı zamanda da aynı miktarda negatif enerji de üretmiştir.

Oluşan bu negatif enerji şu an uzaydadır yani uzayın kendisi bir negatif enerji kaynağıdır.

Büyük patlama sonucu oluşan pozitif enerji şu anda görebildiğimiz madde ve enerjiyi oluşturmuştur. Karanlık enerji yani negatif enerji ise uzayı oluşturmuştur. Karanlık enerji bütün evrene/uzaya yayılmıştır ve hala daha yayılmaya devam eder. Böylece de evren genişler.

Hiçlikten yaratıldık ifadesi ise böylece doğrudur ve bilimsel olarak kanıtlanabilir çünkü pozitif enerji ve negatif enerji birbirini nötürler yani sıfırlar.

 

 

 

 

 

 

EVRENİN YARATILIŞININ EN BÜYÜK KANITI

ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK BİLİMSEL KEŞFİ, YARATILIŞIN GÜNÜMÜZE ULAŞAN FOSİLİ

 

1965 yılında iki Amerikalı elektronik haberleşme uzmanı, en hassas dalga boylarını ölçmeye yarayan bir anten tasarlarlarken birden daha önce hiç görülmemiş ve ölçülmemiş bir radyasyonun varlığına şahit oldular.

 Uzun süren araştırmalar sonucu bu garip parazit radyasyonun uzay sıcaklık değerinin -270 kelvin olduğunu keşfettiler. Big Bang sırasında ortaya çıkan mutlak sıcaklık ise -273 kelvindi. Yani evrende hiçbir sıcaklık bu değere ulaşamayacaktır. Çünkü o mutlak sıfır noktasıdır ve kıyamet de bu sıcaklıkta gerçekleşecektir.  Yani bu ikilinin keşfettikleri bu sıcaklık değeri, evrenin yaratılışı sırasında açığa çıkan o muazzam sıcaklığın zamanımıza kadar ulaşan küçük bir parçasıydı.

 Yani yaratılışın en büyük kanıtı bulunmuştu. Bu kozmik radyasyon kainatın ilk yaratışı sırasında açığa çıkan devasa enerjiden artakalan küçücük bir kırıntıyı temsil ediyordu. Bu küçük kırıntı Big Bangi!n fosili olarak nitelendirilebilir. Çünkü bu değer, yaratılış tezi için yepyeni, sağlam ve güvenilir bir delildi. Hiç kimsenin itiraz edemeyeceği, karşı çıkamayacağı, tereddüt ve şüphelere kapalı, gayet açık ve net bir kanıttı. İhtiyar evrenimizin bebeklik halini görmüştük.

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar